شروع پرورش قارچ

باید توجه کنید که هزینه حمل بار از محل تولید کمپوست  تا اتاق پرورش به قیمت کمپوست اضافه خواهد شد

برای شروع کار دمای اتاق رو بین 25 تا 27 درجه  نگه دارید

کمپوست ها رو وارد اتاقی که قبلا به وسیله فرمالین - کلر و دیگر وسایل ضدعفونی کاملا پاستوریزه شده است میکنید

توجه کنید عمل فرمالین زنی باید حد اقل 48 ساعت قبل از ورود کمپوست انجام شده باشد

بعداز سم پاشی وگذشت مدت 48 ساعت اتاق نیاز به هوای تازه دارد که معمولا بین 12 تا24 ساعت اتاق رو هوا دهی میکنند

بعد از انتقال کمپوست های بلوکی به داخل اتاق 2 روش معمولا استفاده میشود

1- بعد از گذشت 24ساعت درب کمپوست هارو به وسیله تیغ استریل شده باز میکنند و سطح کمپوست ها رو هموار و به وسیله روزنامه یا پلاستیک سفره روی اونها رو می پوشانند

2- درب کمپوست ها رو تا زمان خاک دهی که معمولا بین 12 تا 15 روز بعد از ورود کمپوست به داخل اتاق است بسته نگاه می دارند

زمان ریسه زنی کمپوست یا در اصطلاح سفید شدن کمپوست بین 12 تا 14 روز می باشد

در این زمان مرتبا باید دمای کمپوست اندازه گیری شود

دمای پایین آسیبی به کمپوست نمیزند فقط رشد رو کم میکنه ولی دمای بالاتر از 30 درجه ریسه ها رو کاملا از بین خواهد برد

با توجه به اینکه در زمان ریسه زنی نیاز به دی اکسید کربن است معمولا برای ورود هوای تازه روزی یک بار عمل تهویه رو در سالن انجام خواهند داد

در مورد رطوبت هم از 2 روش استفاده میشود

1- سالن بدون رطوبت (_استفاده از رطوبت داخل پلاستیک کمپوست)

2- ایجاد حد اکثر 70 درصد رطوبت در سالن

توجه داشته باشد رطوبت های خیلی بالا باعث ایجاد بیماری در داخل کمپوست یا اتاق پرورش  خواهد شد

 

/ 9 نظر / 11 بازدید
امیرحسین

شماگفتید دوروش بعدازانتقال کمپوست وجود داره یکیش این بودکه درکمپوست راباز نکنیم،خوب این کارباعث خرابی کمپوست نمیشه؟دوم اینکه درزمان ریسه زنی چطوری دمای کمپوست رااندازه بگیریم وقتی درش کاملا بسته است؟درمورد میزان رطوبت وphداخل کمپوست لطفاتوضیح دهید.ایا نیاز است که رطوبت وph داخل کمپوست رادرمراحل مختلف رشد قارچ بررسی نماییم؟ممنون ازمطالب خوبتون

امیرحسین

سلام درزمان ریسه زنی نیازبه اکسیژن است یا دی اکسیدکربن؟؟

امیرحسین

خوب مگر قارچ ها برخلاف گیاهان اکسیژن نمیگیرند و دی اکسید کربن تولید میکنند؛؟؟پس چرا به دی اکسید کربن نیاز دارند؟ یعنی ماباید دی اکسید کربن را درسالن افزایش دهیم؟ پس تهویه وفن های ورودی و خروجی برای چی هستن؟؟ لطفا کاملا توضیح دهید من گیج شدم

صادق

سلام آقای میرمومنی با عرض معذرت که اینقد سوال میکنم سه تا سوال داشتم اگر در یک ماهه اول پرورش میزان دی اکسیدکربن کاهش پیدا کند آیا رشد میسلیوم کاهش پیدا میکند چون نوشته شده میسلیوم برای رشد نیاز به دی اکسید کربن دارد یک جا خوندم برای ضدعفونی روزنامه هایی که روی کمپوست پهن میکنیم باید آنها را جوشاند من امتحان کردم روزنامه ها حالت خمیری پیدا کردن. به نظر شما بهترین راه ضدعفونی روزنامه چیست؟ سوال آخر که خیلی واسم مهمه شما از کمپوست چه شرکتی استفاده میکنید یا کمپوست کدام شرکت را پیشنهاد میکنید با سپاس از پاسخگویی شما

خانم رادمهر

سلام خسته نباشد به خاطر مطالب مفید و خوبتون ممنون من قبلا قصد انجام این کار را داشتم اما راهنمای خوبی نشدم حالا تصصمییم گرفتم شروع کنم چون تا حد زیادی میتونم از مطالب شما استفاده کنم بازهم ار میکنم

عارف پشمی

با سلام و عرض ادب ممنون از پاسخ سئوال قبلی روی خاک پوششی رشته های ریزی وجود دارد که به سختی با چشم دیده می شوند که در حال حرکت هستند و روز به روز بیشتر و بزرگتر می شوند این رشته ها چی هستند؟ آیا موجود زنده هستند یا نه؟ لطفا" درمان آن را هم ذکر کنید. وضعیت سالن در مرحله برداشت است اما چون شوک دهی به صورت کامل انجام نشده (دما را به 16 درجه نتونستم برسونم) محصول کم است. کپک سبز هم در سالن فراوان دارم چی کار کنم.

عارف پشمی

با سلام و عرض ادب عذر میخوام که وقتتون رو میگیرم این سمهای کاربندازیم و دیازینون که گفتید می شه به هنگام برداشت استفاده کرد یا نه (مثلا" تو مه پاش بریزم) و به چه میزان؟ روی خاک پوششی شبیه تار عنکبوت هم هست اینها چی هستند؟ باز هم ممنونم.

عارف پشمی

با سلام و عرض ادب موقع برداشت کلاهک بعضی از قارچها کنده می شود علت چیست؟ در ضمن ساقه بعضی از قارچها پوک است علت اینها چیه؟ با تشکر

عارف پشمی

با سلام و عرض ادب روی بستر ته سنجاقی های زیادی وجود دارد که زرد شده اند‍ علت چیست؟ آیا به فندقی می تواند تبدیل شود یا نه؟ وضعیت: شوک دهی فلش سوم