قارچ .آموزش پرورش قارچ . پرورش قارچ دکمه ای تک

کمپوست و روش تهیه آن
نویسنده : امیرحسین - ساعت ٤:٢٥ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۸٩
 

کاربران عزیز توجه کنید که این مطلب فقط جهت بالابردن اطلاعات شما در مورد تهیه کمپوست قرار گرفته

چون تهیه کمپوست در مقدار کم به صرفه نیست و دیگر اینکه تهیه کمپوست بسیار وقت گیر و سخت می باشد و نیاز به تجربه بالا و تجهیزات و آزمایشگاه دارد

کار خانه های تولید کمپوست معمولا به دلیل بوی بسیار بد کود مرغی در بیرون از شهر قرار میگیرند

تعداد محدودی کارخانه تهیه کمپوست در ایران وجود داره که به نظر بنده بهترینشون ملارد می باشد

باید بدونید بسیاری از شرکت های تولید قارچ هم کمپوست مورد نیاز خودشون رو خریداری میکنند پس دوستانی هم که به فکر پرورش قارچ در منزل یا جای کوچک می باشند کمپوست مورد نیاز خودشون رو میتونند خریداری کنند

برای خرید یا راهنمایی در موردخریدکمپوست و خاک پوششی به فروشگاه وبلاگ مراجعه کنید

به ادامه مطلب مراجعه کنید

 


کمپوست :

شامل کاه و کلش گندم و کود مرغی و بذر قارچ- کود اوره- .پودر سنگ (گچ کوره نرفته)می باشد که عمل تجزیه به وسیله کود مرغی انجام میشود

طرز تهیه کمپوست:

بستری که روی آن قارچ پرورش می یابد کمپوست نام دارد

فرمول های تولید کمپوست بسیارزیاد می باشند

نیاز به اتاقی سیمانی همچنین با کفی شیب دار برای جمع آوری آب داریم

ایتدا کاه وکلش را آنقدر آب می دهیم تا سیر اب شوند

2 یا 3 روز بعد از آب دادن کا ه ها رو در لایه های 40 سانتی قرار میدهیم و بین آن ها کود مرغی -گچ و- کود اوره میریزم

بعد از هر لایه کودرا باید آب داد

مقدار آب به صورتی است که اگر کاه را فشار دهیم از لای انگشتانمان آب خارج شود

کمپوست ها را روی هم با ارتفاع 1.5 متر وعرض 1.5 متر به صورت فشرده قرار میدهیم تا گرمای داخل توده  افزایش یابد

دمای داخل کمپوست بعد از 4 روز به65 درجه میرسد

حالا موقع هم زدن کمپوست به وسیله چنگک می باشد

این کار رو با فاصله 4 روزه انجام میدهیم

بعد از 35 روز کمپوست به رنگ قهوه ای در خواهد آمد و بوی آمونیاک کمپوست از بین می رود

حالا زمان پاستوریزه کردن با بخار آب یا مواد شیمیایی می باشد

3 ساعت با بخار 60 درجه در اتاق مخصوص عمل پاستوریزاسیون انجام می شود

میتوان با قرص فتوکسین یا فنل یا فرمالین کمپوست را پاستوریزه کرد

دمای اتاق در هر دو حالت باید یکسان باشد

بعد از پاستوریزه کردن باید به فاصله زمانی معین اتاق هوا دهی شود

بعد از این حالت اگر کمپوست رو در دست فشار دهیم باید از هم باز شود

رنگ کود آماده قهوه ای شکلاتی می باشد

وقتی دمای داخلی کمپوست به 25 درجه رسید زمان مایه زنی می باشد

رعایت بهداشت بسیار مهم است و همه چیز باید ضد عفونی شود

این مختصری از روش تولیدکمپوست می باشد

موفق باشید